Инж.Михайлов, какви са предимствата на дистанционните уреди за дялово

...
    Инж.Михайлов, какви са предимствата на дистанционните уреди за дялово
Коментари Харесай

Модерни уреди за дялово разпределение с дистанционен отчет на изгодни цени предлага Топлофикация Враца

    Инж.Михайлов, какви са преимуществата на отдалечените уреди за дялово систематизиране, за които интензивно се приказва в последно време?

    Уредите за дялово систематизиране с отдалечен доклад дават доста улеснения. Най-важното е, че фактурите, които клиентите получават всеки месец, отразяват действителното ползване. Уредите се регистрират всеки месец от разстояние без нужда от персонално наличие. Отпада и вероятността за допускане на субективни неточности при доклада и преноса на данни.

    Какви са цените на новите уреди? Как да си ги разреши едно средностатистическо домакинство във Враца?

    Топлофикация Враца предлага едни конкурентни цени за уреди с отдалечен доклад. За един тристаен апартамент инвестицията е към 270 лв.. За ненатоварване на бюджета предлагаме погашение на 3 вноски без оскъпяване.

    ЕС прикани всички страни от Европейски Съюз непринудено да понижат потреблението на природен газ с минимум 15% през отоплителния сезон. Говори се и за ограничения, които да се извършат незабавно – поддържане на най-малко 25 градуса в пространствата през лятото, възбрана за оставяне на отворени порти при пуснат климатик и други. Смятате ли, че в България сходни рекомендации биха се спазвали?

    В България, когато сходни ограничения са целесъобразни и доброволни, съгласно мен евентуално не биха се спазвали, изключително на работното място. Вероятно вкъщи ще се подхващат ограничения за ограничение на потреблението и възстановяване на енергийната успеваемост заради нарастналите цени, само че не мисля, че всички българи осъзнават значимостта на дейностите на всеки поотделно.

    Какви са опциите за доставяне с природен газ, в случай че изцяло би трябвало да се откажем от съветския?

    Подобни благоприятни условия би трябвало да се преглеждат от Европейски Съюз. Колкото по-големи количества се договорят, толкоз по-добри ще бъдат крайните цени.

Вариант е да се усилят количествата на природен газ от Азербайджан и от други експортьори от близкия Изток. Интерконекторът с Гърция е от основно значение за диверсификация на източниците за България и региона. Проектът свързва България с Южния газов кулоар и ще разреши реализирането на доставки от разнообразни източници. В момента се строи и голям газов терминал в Албания, където ще се регазифицира LNG от Съединени американски щати. Вариантите са доста. За да бъде обезпечено потреблението, най-малко 70% от доставките би трябвало да бъдат по дълготрайни контракти.

    Вие персонално като представител на газова топлофикация, притеснявате ли се за прекъсване на доставките?

    Разбира се, само че се надявам, че няма да се стигне до режим. Ако не се намерят задоволително бързо надеждни други възможности на съветския природен газ, е допустимо да се усилят производствата на въглища. Много страни, измежду които и Германия, оповестиха, че премахването на въглищата ще се забави, с цел да не се стигне до енергийна рецесия. Преди дни Гърция разгласи, че удвоява производството на сила от лигнитни въглища, възстановявайки работата на 7 към този момент затворени централи. Експертите са пресметнали, че това ще докара до 20% понижение на потреблението на природен газ, което е добра мярка.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР